לבצק:
- 500 גרם קמח, מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1/4 1 כוסות מים
לרוטב לפיצה:
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
- קמצוץ סוכר
- 2 כפות שמן
תוספות לפיצה: גבינה צהובה מגוררת, זיתים, פטריות וכל תוספת אהובה אחרת
- שומשום לקישוט הבצק
למטבל:
- 5 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות מיונז
- 1 כף אורגנו
- 5 שיני שום
- 1 כף סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, ומעבדים ביד במשך דקה. מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. בידיים משומנות, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ועל משטח עבודה נקי מרדדים את שני החלקים לעלה בצק. מעבירים כל עלה למגש פיצה עגול (אפשר להשתמש גם בתבנית מרובעת, זה בסדר) ופותחים ביד לפאי דק ועגול. כמובן שניתן לחלק את הבצק למספר שונה של חלקים, כך שיתקבלו פיצות אישיות, רק חשוב שבצק הפיצה יהיה דק.
3. בקערה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומורחים על הבצק. מפזרים באמצע את הגבינה הצהובה והתוספות ומסביב את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
4. כשהפיצה בתנור, מניחים בקערה את כל רכיבי המטבל וטוחנים לרוטב סמיך בעזרת מוט בלנדר, ומגישים לצד הפיצה החמה, לטבילה.
הצגת כל התגובות