כיכר השבת

"פיצה אנטי פסטי" בטעם של חורף

מאפה חם ומזמין שאי אפשר לסרב לו: מתכון לפיצה אנטי פסטי. כלומר, לוקחים את הבסיס האהוב ומשדכים אותו עם ירקות עונתיים קלויים. התוצאה? ארוחה נהדרת בטעם חורפי לכל המשפחה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פיצה אנטי פסטי
פיצה אנטי פסטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס + 2 כפות מים
  • לאנטי פסטי:
  • 1/2 דלורית
  • 1/2 1 כוסות פטריות טריות קצוצות גס
  • 1 ראש שומר
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כף פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות רוזמרין קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן הכנת פיצה אנטי פסטי:

• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.

• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.

בינתיים, מכינים את האנטי פסטי:

• מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים את הדלורית וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר.

• חותכים את ראש השומר לרבעים, ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.

• חוצים לשניים את הבצלצלים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.

• משטחים את כל הירקות בשכבה אחידה על גבי התבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומכניסים לאפייה למשך 20-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.

רגע האיחוד:

• משמנים נייר אפייה נוסף ב-2 כפות שמן זית, ומעצבים עליו את בצק הפיצה לעיגול בעובי 2 ס"מ.

• מורחים את גבינת הריקוטה על הבצק, ומשאירים שוליים של סנטימטר אחד.

• מסדרים את הירוקת הקלויים על הגבינה, מפזרים מעל פלפל שחור, רוזמרין ופרמזן ומכניסים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות, עד שקרום הבצק הופך לזהוב ופריך והגבינה תוססת.

• מקררים את הפיצה מחוץ לתנור במשך 10 דקות, פורסים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פיצות