רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס + 2 כפות מים
- לאנטי פסטי:
- 1/2 דלורית
- 1/2 1 כוסות פטריות טריות קצוצות גס
- 1 ראש שומר
- 4 בצלצלי שאלוט
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1 כף פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות רוזמרין קצוץ
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנת פיצה אנטי פסטי:
• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.
• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.
בינתיים, מכינים את האנטי פסטי:
• מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מקלפים את הדלורית וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר.
• חותכים את ראש השומר לרבעים, ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.
• חוצים לשניים את הבצלצלים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.
• משטחים את כל הירקות בשכבה אחידה על גבי התבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומכניסים לאפייה למשך 20-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.
רגע האיחוד:
• משמנים נייר אפייה נוסף ב-2 כפות שמן זית, ומעצבים עליו את בצק הפיצה לעיגול בעובי 2 ס"מ.
• מורחים את גבינת הריקוטה על הבצק, ומשאירים שוליים של סנטימטר אחד.
• מסדרים את הירוקת הקלויים על הגבינה, מפזרים מעל פלפל שחור, רוזמרין ופרמזן ומכניסים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות, עד שקרום הבצק הופך לזהוב ופריך והגבינה תוססת.
• מקררים את הפיצה מחוץ לתנור במשך 10 דקות, פורסים ומגישים.