כיכר השבת

ארוחה ל-6 סועדים

פיצה קלה להכנה עם מגוון תוספות

מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם בצק קל שמוכן תוך 30 דקות, כולל התפחה, ורוטב עגבניות קלאסי בטעם ביתי מושלם שמעליו אפשר לפזר מגוון תוספות שאוהבים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פיצה איטלקית ובצק קל להכנה
פיצה איטלקית ובצק קל להכנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 9 כוסות קמח לחם
  • 90 גרם שמרים טריים
  • 3 כפיות מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כוסות + 6 כפות מים
  • לרוטב העגבניות:
  • 8 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 8 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפיות מלח
  • 4 כפיות אורגנו יבש
  • גבינה קשה מגורדת מכל סוג שרוצים
  • תוספות לבחירה: זיתים, פטריות, תירס, גמבה וכו'

אופן הכנת פיצה:

רגע לפני: מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם בצק קל שמוכן תוך 30 דקות, כולל התפחה, ורוטב עגבניות קלאסי בטעם ביתי מושלם שמעליו אפשר לפזר מגוון תוספות שאוהבים.

• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.

• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.

• במקביל, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, מקלפים וקוצצים את העגבניות, כותשים את השום ומעבירים למחבת. מבשלים 4 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים, ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש.

• מחממים את התנור ל-225 מעלות.

• מרדדים את הבצק ל-3 עיגולים שווים, משאירים שוליים מעט יותר מהמרכז, ומברישים את השוליים במעט שמן זית.

• מורחים על שלוש הפיצות את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות שבחרתם ומכניסים לאפייה בנפרד, עד שהפיצות מקבלות גוון שחום יפה.

הגשה: מניחים את הפיצה כשהיא חמה על מגש עץ, ומשאירים את נייר האפייה החרוך מעט כדי לתת טאצ' כפרי למנה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פיצות