רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס + 2 כפות מים
- לרוטב העגבניות:
- 3 עגבניות
- 5 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו יבש
- גבינה קשה מגורדת מכל סוג שרוצים
- תוספות לבחירה: זיתים, פטריות, תירס, גמבה וכו'
אופן הכנת פיצה:
רגע לפני: מתכון לפיצה איטלקית אמיתית עם בצק קל שמוכן תוך 30 דקות, כולל התפחה, ורוטב עגבניות קלאסי בטעם ביתי מושלם שמעליו אפשר לפזר מגוון תוספות שאוהבים.
• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.
• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.
• במקביל, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, מקלפים וקוצצים את העגבניות, כותשים את השום ומעבירים למחבת. מבשלים 4 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים, ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש.
• מחממים את התנור ל-225 מעלות.
• מרדדים את הבצק לעיגול, משאירים שוליים מעט יותר מהמרכז, ומברישים את השוליים במעט שמן זית.
• מורחים על הפיצה את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את התוספות שבחרתם ומכניסים לאפייה, עד שהפיצה מקבלת גוון שחום יפה.
הגשה: מניחים את הפיצה כשהיא חמה על מגש עץ, ומשאירים את נייר האפייה החרוך מעט כדי לתת טאצ' כפרי למנה.