כיכר השבת

זה טעים: פיצה שמנת פטריות

ראש חודש הוא זמן מצוין להכנת פיצה ביתית משובחת וטעימה. עורכת מדור אוכל ב"כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד לפיצה שמנת פטריות. איך מכינים? זה פשוט (אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
זה טעים: פיצה שמנת פטריות
(צילום: shutterstock)

ראש חודש הוא זמן מצוין להכנת פיצה ביתית משובחת וטעימה. עורכת מדור אוכל ב"כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד לפיצה שמנת פטריות.

מתכון לפיצה שמנת פטריות

לבצק:

• 1 קילו קמח

• 2 כפות שמרים יבשים

• 2 2/3 מים פושרים

• 2 כפות סוכר

• 1 כף מלח

• 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

- מכניסים הכל למיקסר ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד.

- מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

לשמנת פטריות:

• 2 סלסלאות של פטריות שמפניון פרוסות

• 4 שיני שום כתוש

• 2 מיכלי שמנת מתוקה

• מלח

• פלפל לבן

• אגוז מוסקט - קמצוץ

• 200 גר' גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן

• 100 גר' חמאה

אופן הכנת הרוטב:

- ממסים חמאה ומטגנים בה את הפטריות פרוסות ואת השום

- מוסיפים שמנת ותיבול

- ומבשלים יחד עד קבלת רוטב סמיך

אופן האפיה:

- מרדדים את הבצק ואופים כ-5 דק ללא הפטריות.

- מוציאים מהתנור

- מניחים מעל את הרוטב ומפזרים גבינה צהובה או פרז'ן

- ואופים עוד 8-10 דק' בחום בינוני או עד הזהבה

מגישים עם סלט עלים

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שווה לנסות
נחמי
3
הולכת להכין.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בש

הצגת כל התגובות

1
לא צויין לכמה מנות הכמויות האלה או באיזה גודל תבנית?? אן כמה מנות אישיות ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
זהבה
פיצות