רכיבים
- 600 גרם שווארמה הודו נקבה (ירכיים ללא עצמות)
- 200 גרם פרוסות שומן ליה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 2 עגבניות שרי גדולות
- 1 בצל סגול, חצוי
לטחינה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח
- צרור כוסברה
- מיץ מחצי לימון סחוט היטב
- 1 כפית כמון
- 1 כוס מים
לסלט חציל:
- 1 חציל
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס עגבניות מגורדות מתובלות במעט מלח
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. פורסים את נתח השווארמה כמו שפורסים שניצל ומניחים את הפרוסות בקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, כורכום והל, מעסים את התיבול לתוך הנתחים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מחלקים את הפרוסות המתובלות בין 2 קערות פיירקס קטנות וחסינות חום שמתאימות לאפייה בתנור ועורמים אותן בצורה מסודרת. עליהן מסדרים את פרוסות השומן, נועצים שיפוד במרכז ועל כל שיפוד נועצים חצי בצל סגול כשהחלק החתוך כלפי מטה ועליו עגבניית שרי.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. לאחר האפייה, שולפים כל שווארמה מהקערה ומניחים על קרש עץ.
הכנת הסלטים:
4. במעבד מזון, טוחנים יחד את כל רכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
5. שורפים את החציל בשלמותו על הגז, מסירים את החלק העליון ומניחים את החציל בצלחת הגשה. חותכים את החציל לאורך, מזלפים מעל את שמן הזית והעגבניות המגורדות וזילוף נדיב מהטחינה הירוקה.
מגישים את השווארמה חמה, לצד הסלטים, עם סכין חיתוך חדה ולאפה או פיתה טריה.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות