רכיבים
- 500 גרם משולשי עוף, מפורקים מעצמות וללא עור
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 8 כפות שמן זית
- 6-8 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 5 פרוסות לחם לבן פרוס, ללא החלק ה"קשה"
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- 2 כפיות תימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים דק
- 1/2 1 כפות פפריקה מעושנת
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
לחמניות המבורגר רכות וטעימות - לחצו כאן למתכון
1. חותכים את העופות לחתיכות קטנות וטוחנים אותם לפירורים קטנים.
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית וכשהשמן חם, מטגנים את הבצל והשום עד שהשום ריחני. מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים מעל את הסוכר. נותנים לבצל להתקרמל במשך 5-8 דקות ומכבים את האש.
3. חותכים את הלחם לחתיכות קטנות ומניחים אותן במעבד מזון. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, האורגנו, הבצל והשום המקורמלים והפפריקה. טוחנים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית - אך לא מעבדים יותר מדי, אחרת המרקם של הקציצות יפגע.
4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את העוף הטחון, עלי הנענע, הביצה, 4 כפות שמן זית ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל יחד בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
5. יוצרים 4-5 כדורים בגודל שווה מהעיסה ומועכים אותם קלות. בשלב זה אפשר להקפיא אותם או משתמשים מיד.
6. מחממים תבנית פסים או פלנצ'ה על אש בינונית וכשהיא מאוד מאוד חמה, מברישים אותה אותה ב-2 כפות שמן זית.
7. כשהשמן חם מאוד, צולים את קציצות העוף במשך 5 דקות, הופכים וצולים אותן 5 דקות נוספות. אם קיסם נכנס בקלות לקציצות ויוצא נקי - הן מבושלות ומוכנות לאכילה.
מרכיבים את ההמבורגרים בכל דרך שרוצים ומגישים מיד.