רכיבים
- 16 נתחי פרגיות (ירכי עוף מפורקות מהעצם, ללא עור)
- 1 ק"ג נקניקיות בשר, רצוי חריפות
- 1 חציל גדול או 4 קישואים
- 4 פלפלים צבעוניים (2 אדומים ו-2 צהובים)
- 4 לימונים, שטופים היטב וחתוכים עם הקליפה ל-8 ריבועים כל אחד
- מלח ופלפל שחור
- ענפי רוזמרין טרי
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בשיפודי עץ, מניחים אותם בתבנית, מכסים במים ומשרים עד לשימוש. בינתיים, חותכים את נתחי הפרגיות, הנקניקיות, החציל או הזוקיני והפלפלים לריבועים בגודל שווה של כ-2 ס"מ.
2. מחממים היטב גריל חשמלי, מנגל פחמים או תנור על מצב גריל, ומכינים את השיפודים. דוחסים את הרכיבים צמוד זה לזה ומוודאים שליד כל עוף ונקניקייה יהיו לימון וחציל או זוקיני. תוחבים מענפי הרוזמרין בין העופות לירקות, מסדרים את כל השיפודים אחד ליד השני ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. צולים את השיפודים במשך 10-15 דקות (תלוי בחום הגריל / התנור כמובן - אז השגיחו מקרוב!) עד להשחמה יפה והופכים אותם 3-4 פעמים, כך שיתבשלו היטב מכל כיוון. מגישים מיד עם לימון סחוט בנדיבות מעל.