לעוף:
- 680 גרם חזה עוף, ללא עור, חתוך לקוביות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס עמילן תירס
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 כוס שמן
לרוטב:
- 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי
- 1/4 כפית חומץ
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- צרור בצל ירוק, קצוץ דק
- שומשום לבן ואורז לבן מבושל, להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את העוף: בקערה גדולה, מתבלים את העוף במלח ופלפל. מוסיפים את עמילן התירס ומקפיצים היטב לציפוי. בקערה בינונית פותחים את הביצים וטורפים לאיחוד.
2. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהשמן חם, טובלים כל נתח עוף בביצה ואז מוסיפים למחבת.
3. מטגנים את העוף, הופכים כמה פעמים, עד שכל פיסה מזהיבה ומבושלת לחלוטין, 7-9 דקות.
4. מכינים את הרוטב: בינתיים, ממיסים את המרגרינה בסיר בינוני, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה.
5. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, החומץ, הסוכר, הצ'ילי הגרוס וחצי מכמות הבצל הירוק. מביאים את התערובת לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד ומבשלים דקה אחת; מסירים מהאש.
6. כאשר העוף מוכן, מעבירים אותו מהתבנית לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב לאיחוד.
7. מקשטים בשומשום ובבצל הירוק הנותר ומגישים עם האורז.