רכיבים
- כ-2 ק"ג ירכי עוף עם עור (כ-8 נתחים גדולים)
- מלח גס ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- 1 כף שמן
- 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה מעושנת או חריפה - לא חובה
- 2 עלי דפנה
- כ-400 גרם רסק עגבניות
- 2 כוסות ציר עוף
- 3/4 כוס קצפת צמחית
- 340 גרם אטריות ביצים
אופן ההכנה:
1. מתבלים את העוף במלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה ומבשלים במשך כ-8 דקות, עד שהעור פריך. הופכים את העוף ומבשלים כ-8 דקות נוספות עד שתחתית העוף שחומה (הוא לא יבושל). מעבירים את העוף לצלחת.
2. שופכים את כל השומן מהמחבת, מלבד כף אחת. מחזירים את המחבת לאש בינונית ומוסיפים את הבצל. מאדים במשך כ-5 דקות, עד שהוא רך ושחום במידה. מערבבים פנימה את השום ומקפיצים עוד כדקה. מערבבים פנימה את הקמח ואת הפפריקה, כמו גם את הפפריקה הנוספת אם משתמשים בה, עד שהכל משולב היטב בשמן, במשך דקה נוספת. מוסיפים את עלי הדפנה, רסק העגבניות והציר. מביאים לרתיחה, מערבבים מדי פעם. מחזירים את העוף לנוזל, כשהעור כלפי מעלה ומבשלים במשך 20 דקות נוספות, עד שהעוף מבושל.
3. לבינתיים, מבשלים את אטריות הביצים לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. מעבירים את העוף לצלחת. מוציאים את עלי הדפנה ומערבבים את הקצפת הצמחית לרוטב. מניחים את העוף מעל האטריות החמות, על מגש הגשה או על צלחות הגשה אישיות ויוצקים מעל את הרוטב.