רכיבים
- 900 גרם כנפי עוף
- 3/4 כוס קוקה קולה
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס יין אדום איכותי
- 2 כפות דבש
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 1 כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה, טורפים יחד את כל המרכיבים ואז מוסיפים לתוכה את כנפי העוף. המרינדה אמורה לכסות את העוף לחלוטין. אם זה לא קורה, מוסיפים עוד קולה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במשך 2-6 שעות.
3. מניחים את הכנפיים על התבנית ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהעוף מבושל.
4. נוטלים את המרינדה שנותרה ומבשלים אותה במחבת קטנה על אש בינונית. היא תתחיל להתעבות תוך 5-10 דקות. לאחר שהתעבתה לרוטב סמיך, מורידים מהאש ומברישים את הכנפיים האפויות ברוטב. מקשטים בעירית או בצל ירוק.