שוקי עוף בציפוי דבש וטריאקי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 3 כפות יין לבן יבש
- 2 כפות דבש
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד טרי
- 8 שוקי עוף גדולים, ללא העור
- 1 כף שומשום
- בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1. במחבת על אש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב את רוטב הסויה, היין, הדבש, השום והג'ינג'ר.
2. מוסיפים את שוקי העוף ומבשלים במשך 5 דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את העופות ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית-נמוכה במחבת מכוסה. הופכים אותם שוב, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהעופות רכים מאוד. מסירים את המכסה ואם הרוטב לא סמיך מספיק, מביאים לרתיחה עדינה במשך 2 דקות.
3. מסירים מהאש, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את השומשום והבצל הירוק הקצוץ.