רכיבים
- 6 נתחי חזה עוף, נקיים, ללא עור
- 4 חלמונים
- 2 כפות רוטב סויה
- שמן
- 3 עגבניות מוצקות
- 2 בצלים
- 1 פלפל ירוק
- 1 קופסת שימורי אננס 227 גרם (לשמור את המיץ לרוטב)
- לרוטב:
- 1/2 כוס חומץ
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס מיץ אננס (מקופסת השימורים)
- 1/4 כוס קטשופ
- 2 כפות קורנפלור
אופן הכנת עוף ברוטב חמוץ-מתוק:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל חצי ס"מ.
2. חותכים לקוביות בינוניות את העגבניות, הבצלים, הפלפל הירוק ופלחי האננס.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל, טורפים בכלי את החלמונים עם רוטב הסויה ומעט מים.
4. מגלגלים את קובניות העוף בקמח, ואז בתערובת הביצים ושוב בקמח, ומורידים בזהירות לשמן החם בקבוצות קטנות (כדי שהשמן לא יתקרר), במשך 2-3 דקות, ומוציאים לנייר סופג.
5. במחבת עם מעט שמן, מקפיצים את הבצל והפלפלים על אש בינונית במשך דקה, עד להשחמה קלה, ומסירים מהאש.
6. הכנת הרוטב: מערבבים בסיר את החומץ, הסוכר, המלח, מיץ התפוזים, והקטשופ, מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 10 דקות על אש קטנה. מערבבים בכוס את הקורנפלור ומיץ האננס ומוסיפים לסיר. מערבבים תוך כדי בישול, עד לקבלת מרקם מעובה.
7. מוסיפים לסיר עם הרוטב את העגבניות ופלחי האננס, ומבשלים יחד במשך 5 דקות. מסירים מהאש.
8. רגע האיחוד: בצלחות הגשה נפרדות, מניחים מספר קוביות מהעוף המטוגן, ומתערובת הבצל והפלפלים ויוצקים מעל את הרוטב בנדיבות. מגישים חם עם אורז לבן.