כיכר השבת

ספיישל סעודה מפסקת

מתכון לקרעפלאך ממולאים כבד עוף לסעודה מפסקת

בסעודה המפסקת שלפני יום הכיפורים, נוהגים לאכול כיסוני בצק ממולאים בבשר - קרעפלאך. או איך שאנחנו אוהבים לקרוא להם: "רביולי יהודי". מתכון לקרעפלאך - כיסוני בצק ממולאים כבד עוף שמגישים עם מרק עוף (מתכונים, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קרעפלאך:

• מתחילים קודם בהכנת המילוי, כי הבצק לא צריך לנוח, ודורש עבודה מהירה: קוצצים דק את הבצלים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• קוצצים דק ככל האפשר את הכבדים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 3-4 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מעבדים בקערה את הקמח, המים הרותחים, 2 כפות שמן וקמצוץ מלח לבצק אחיד.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.

• קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי הכבדים, מקפלים לחצי, מהדקים בקצוות ומחברים את שני קצוות הסהר שנוצר לטבעת.

• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומורידים למים את הקרעפלאך. מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה. מוציאים לנייר סופג.

• מגישים בתוך מרק עוף.

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
לא שמים ביצה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
6
תודה. טיגנתי ויצא ממש טוב
5
מורן לא ידענו שאת גם אלופה באוכל אשכנזי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)

הצגת כל התגובות

4
שמים את המים חמים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
3
עבה, יש פתרון לכך?
2
יש לעשות את הבצק במים קרים עם מים רותחים זה לא יוצא טוב אי אפשר להתעסק עם הבצק ניסיתי לא יוצא טוב !! אפשר למלא גם בבשר טחון עם בצל מטוגן בתאבון!!!שבוע טוב (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
חסר במתכון - כמה קרפלאך יוצאים במתכון. כמו כן, באיזה קוטר עיגול הבצק ליפני הקיפול.
עוף