רכיבים
- 8 כרעי עוף מחולקים לשוקיים ומשולשים
- 1 ראש כרוב לבן
- 2 פלפלים אדומים
- 2 בצלים גדולים
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כף פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן
אופן הכנת עוף וירקות מאודים:
רגע לפני: תבשיל מלא ניחוחות לשולחן השבת: מתכון לעוף על מצע כרוב ופלפלים מאודים קל הכנה שיקצור מחמאות מכולם. כל העבודה מסתכמת בפריסת ירקות וסידורם בסיר. קשה זה לא.
• פורסים לרצועות את הבצלים והפלפלים.
• קוצצים גס את הכרוב.
• בסיר גבוה ורחב מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את הכרוב, מכסים ומבשלים עד שהכול מאודה לגמרי.
• מוסיפים את רצועות הפלפלים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ויוצקים מעל שליש כוס מים.
• מיישרים את הירקות בתחתית הסיר, ומעליהם מסדרים את חלקי העוף.
• מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-50 דקות על אש נמוכה.