כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לשבת: תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים

תבשיל מלא ניחוחות לשולחן השבת: מתכון לעוף על מצע כרוב ופלפלים מאודים קל הכנה שיקצור מחמאות מכולם. כל העבודה מסתכמת בפריסת ירקות וסידורם בסיר. קשה זה לא (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל עוף וירקות מאודים
תבשיל עוף וירקות מאודים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 כרעי עוף מחולקים לשוקיים ומשולשים
  • 1 ראש כרוב לבן
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 בצלים גדולים
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן

אופן הכנת עוף וירקות מאודים:

רגע לפני: תבשיל מלא ניחוחות לשולחן השבת: מתכון לעוף על מצע כרוב ופלפלים מאודים קל הכנה שיקצור מחמאות מכולם. כל העבודה מסתכמת בפריסת ירקות וסידורם בסיר. קשה זה לא.

• פורסים לרצועות את הבצלים והפלפלים.

• קוצצים גס את הכרוב.

• בסיר גבוה ורחב מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הכרוב, מכסים ומבשלים עד שהכול מאודה לגמרי.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ויוצקים מעל שליש כוס מים.

• מיישרים את הירקות בתחתית הסיר, ומעליהם מסדרים את חלקי העוף.

• מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-50 דקות על אש נמוכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף