רכיבים
- 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 2 גזרים גדולים
- 1 בצל גדול
- 1 כוס אפונה קפואה / מקופסת שימורים
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 כף שטוחה כורכום
- 1 כף שטוחה פפריקה
- 1 כף אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת תבשיל עוף עם ירקות:
רגע לפני: ארוחה משפחתית נהדרת בסיר אחד: מתכון להכנת תבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה. הכי טעים? להשאיר את הרוטב לסוף ולנגב עם פרוסת לחם נדיבה.
• חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לקוביות גדולות, ופורסים את הבצל לטבעות.
• מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר סוטז' רחב ונמוך ומטגנים בו את תפוחי האדמה והגזרים, עד להשחמה קלה. מוציאים למסננת.
• מוסיפים את הבצל לסיר בו טוגנו הירקות ומעליו מניחים את העופות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים הכל יחד במשך 20 דקות, עד שהבצל מתרכך והעוף משנה את צבעו. הופכים פעם אחת את העופות.
• מחזירים לסיר את תפוחי האדמה והגזרים ומוסיפים מעל את האפונה.
• מערבבים בכלי נפרד את הכורכום, הפפריקה, אבקת המרק ופלפל שחור יחד עם מעט מים (בלי המלח) ושופכים על העופות.
• מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך שעה, הופכים פעם אחת את העופות.לאחר שעה, טועמים, משפרים תיבול (אם צריך) ומוסיפים מלח.
אופן ההגשה: מגישים חם לצד תוספת של אורז לבן / פתיתים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות