כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה

ארוחה משפחתית נהדרת בסיר אחד: מתכון להכנת תבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה. הכי טעים? להשאיר את הרוטב לסוף ולנגב עם פרוסת לחם נדיבה (מתכונים, אוכל)

| 9 |
תבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה
תבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה (צילום: shutterstock)
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 1 כוס אפונה קפואה / מקופסת שימורים
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כף שטוחה פפריקה
  • 1 כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת תבשיל עוף עם ירקות:

רגע לפני: ארוחה משפחתית נהדרת בסיר אחד: מתכון להכנת תבשיל עוף כתום עם תפוחי אדמה, גזר ואפונה. הכי טעים? להשאיר את הרוטב לסוף ולנגב עם פרוסת לחם נדיבה.

• חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לקוביות גדולות, ופורסים את הבצל לטבעות.

• מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר סוטז' רחב ונמוך ומטגנים בו את תפוחי האדמה והגזרים, עד להשחמה קלה. מוציאים למסננת.

• מוסיפים את הבצל לסיר בו טוגנו הירקות ומעליו מניחים את העופות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים הכל יחד במשך 20 דקות, עד שהבצל מתרכך והעוף משנה את צבעו. הופכים פעם אחת את העופות.

• מחזירים לסיר את תפוחי האדמה והגזרים ומוסיפים מעל את האפונה.

• מערבבים בכלי נפרד את הכורכום, הפפריקה, אבקת המרק ופלפל שחור יחד עם מעט מים (בלי המלח) ושופכים על העופות.

• מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך שעה, הופכים פעם אחת את העופות.לאחר שעה, טועמים, משפרים תיבול (אם צריך) ומוסיפים מלח.

אופן ההגשה: מגישים חם לצד תוספת של אורז לבן / פתיתים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
האם ניתן להכין עם חזה עוף במקום המשולשים והשוקיים?
5
הכנתי היום לי וקטנה בת שנה וחצי והיא טרפה. תודה על מתכון מוצלח.
4
יצא ממש טעים 😘 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)

הצגת כל התגובות

3
כמה פשוט ככה טעים שאפו... רק כמה הדגשים קטנים אפשר ורצוי לכסות במכסה במהלך הבישול וכמו כן לאוהבי חריף ניתן להוסיף 2 פלפלים חריפים חצויים בשלב הוספת האפונה. במהלך טיגון העוף רצוי להניחו מתחת לבצל ולא מעל וזאת על מנת לתת סגירה נכונה לבשר.
2
אני עושה משהו דומה לתבשיל הזה בבית וזה יוצא טעים, תבשיל רגיל, נ"ב: האורז מאד מוסיף
1
האם אפשר להכניס לתנור שיצא קצת קריספי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עוף