כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכרעי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות

כמה קל, ככה טעים: מתכון להכנת כרעי עוף שחומים ועסיסיים על מצע עגבניות ופלפלים אדומים רכים, מתוקים וטעימים להפליא עם עשבי תיבול מעל וריח נהדר (מתכונים, אוכל)

| 2 |
שוקי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות
שוקי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 כרעי עוף מחולקים
  • 3 פלפלים אדומים/צהובים/כתומים
  • 1/2 ק"ג עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כרעי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות:

רגע לפני: כמה קל, ככה טעים: מתכון להכנת כרעי עוף שחומים ועסיסיים על מצע עגבניות ופלפלים אדומים רכים, מתוקים וטעימים להפליא עם עשבי תיבול מעל וריח נהדר.

• פורסים את הפלפלים לרצועות ברוחב בינוני.

• חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.

• קוצצים גס את הבצל.

• מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מקמחים קלות את חלקי העוף ומצפים אותם במעט שמן. מעבירים את שוקי העוף לסיר ומשחימים אותם מכל צדדיהם.

• מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לכלי נפרד.

• מטגנים את הבצל באותו הסיר (ניתן להוסיף מעט שמן), עד שהבצל נעשה שקוף.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים מעל את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.

• מחזירים את שוקי העוף לסיר ומכסים אותם בירקות. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 45 דקות, מידי פעם מערבבים.

אופן ההגשה: מניחים את שוקי העוף בכלי הגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף