רכיבים
- 8 כרעי עוף מחולקים
- 3 פלפלים אדומים/צהובים/כתומים
- 1/2 ק"ג עגבניות
- 1 פלפל חריף
- 1 בצל בינוני
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- 1/2 כוס קמח
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת כרעי עוף בפלפלים אדומים ועגבניות:
רגע לפני: כמה קל, ככה טעים: מתכון להכנת כרעי עוף שחומים ועסיסיים על מצע עגבניות ופלפלים אדומים רכים, מתוקים וטעימים להפליא עם עשבי תיבול מעל וריח נהדר.
• פורסים את הפלפלים לרצועות ברוחב בינוני.
• חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.
• קוצצים גס את הבצל.
• מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מקמחים קלות את חלקי העוף ומצפים אותם במעט שמן. מעבירים את שוקי העוף לסיר ומשחימים אותם מכל צדדיהם.
• מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לכלי נפרד.
• מטגנים את הבצל באותו הסיר (ניתן להוסיף מעט שמן), עד שהבצל נעשה שקוף.
• מוסיפים את רצועות הפלפלים והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים מעל את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.
• מחזירים את שוקי העוף לסיר ומכסים אותם בירקות. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 45 דקות, מידי פעם מערבבים.
אופן ההגשה: מניחים את שוקי העוף בכלי הגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!