כיכר השבת

מתכון חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים

מנה בסגנון המזרח הרחוק, שכוללת חלבון, ויטמינים ובעיקר טעם נפלא: מתכון להכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים. תוסיפו אורז וקיבלתם ארוחה מנצחת לערב משפחתי (מתכונים, אוכל)

| 1 |
חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים
חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לירקות המוקפצים:
  • 1/2 חבילת שעועית ירוקה
  • 2 גזרים
  • 2 גמבות
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • 5 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל
  • שמן

אופן הכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים:

רגע לפני: מנה בסגנון המזרח הרחוק, שכוללת חלבון, ויטמינים ובעיקר טעם נפלא: מתכון להכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים.

• כותשים את השום לקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית ורוטב הטריאקי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומשרים את נתחי חזה העוף במשרה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות ואף יותר.

• מלהיטים מחבת יבשה, מניחים עליה את נתחי חזה העוף במשך 3 דקות מכל צד.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגזרים למקלות דקים, את הגמבות לרצועות וקוצצים את שיני השום.

• מחממים מעט שמן בווק או מחבת כבדה, ומקפיצים את מקלות הגזר על אש גבוהה. מוציאים לכלי נפרד, לפני שהם מתרככים. חוזרים על אותה פעולה עם רצועות הגמבה.

• מנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קלות את שיני השום, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ.

• מוסיפים את השעועית למחבת, מגביהים את האש ומקפיצים, תוך כדי ערבוב. מקפידים שהשום לא יישאר בתחתית המחבת.

• מחזירים את הגזרים והגמבות למחבת, ומתבלים ברוטב סויה, שבבי הצ'ילי מלח ופלפל שחור.

• מקפיצים ומערבבים, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מן האש.

אופן ההגשה: מניחים מנת חזה עוף על צלחת הגשה, ולידה מספר כפות מהירקות המוקפצים. תוסיפו אורז לבן וקיבלתם ארוחה מנצחת לערב משפחתי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא נחמד רק הטעם של הטריאקי לא מורגש
עוף