רכיבים
- 6-8 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט מלח
- 6 כוסות ציר ירקות איכותי או מים עם אבקת מרק
- 2 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף
- 1 ענף תימין
- 1/2 בצל מתוק גדול, קצוץ
- 2 שיני שום גדולות, קצוצות
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
מומלץ להשתמש בציר ירקות איכותי לטעם עשיר - והנה מתכון מעולה. לחצו כאן למתכון
1. מפזרים את פרוסות הגזר בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח בנדיבות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 15-20 דקות וכל 5 דקות מערבבים את תכולת התבנית. לחלופין, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הגזרים צריכים להיות יחסית רכים, אך לא רכים לגמרי, ושחומים בקצוות.
2. בסיר גדול, מרתיחים את ציר הירקות או את המים עם כפית אבקת מרק. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים את חתיכת הג'ינג'ר וענף התימין, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15 דקות.
3. בסיר נפרד, מניחים את הבצל עם שמן הזית הנותר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל משחים קלות. מוסיפים את השום, מערבבים במשך 30 שניות ומוסיפים את הגזר האפוי.
4. מוציאים מהציר את הג'ינג'ר והתימין ויוצקים את הציר או המים לסיר עם הבצל והגזר. מביאים לרתיחה וכשהנוזל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5-10 דקות עד שהגזרים רכים מאוד.
5. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ציר או מים. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים חם.