רכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 1 דלורית, חתוכה לקוביות בינוניות-קטנות
- 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות / ציר עוף / מים ואבקת מרק
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 4 ענפי תימין להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים אותם במשך 3-5 דקות עד שהם מתרככים והבצל מתחיל להיות שקוף.
2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, ציר הירקות / העוף או מים עם מעט אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ופלפל קאיין או פפריקה חריפה.
3. מביאים לרתיחה ולאחר שהנוזלים מבעבעים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות עד שהדלורית מתרככת.
4. מכבים את האש, נותנים למרק להצטנן מעט וטוחנים למחית חלקה את תכולת הסיר במוט בלנדר או במעבד מזון. אם המרק התקרר יותר מדי לאחר הטחינה, מחממים אותו שוב ומגישים מיד, חם. אפשר להוסיף לכל קערה תימין קצוץ.