רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- 2 שיני שום, מגוררות או כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 500 גרם בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
- 250 גרם עגבניות מקופסת שימורים, שלמות או חתוכות לקוביות
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים ומעט אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות חמאת בוטנים (אופציונלי)
אפשרויות לקישוט והגשה: חלב קוקוס, טבסקו, שבבי צ'ילי גרוס, כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית, קולים את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה במשך 5-7 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שעולה ארומה נפלאה. מעבירים את הזרעים לצלחת ולאחר שהם מתקררים, כותשים אותם לאבקה במטחנה / במכתש ועלי / בעזרת תחתית של בקבוק או כוס. תהיו יצירתיים.
2. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים אותם עוד דקה. מוסיפים את הבטטות והפלפל האדום, העגבניות, התבלינים הקלויים והכתושים, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את ציר הירקות או מים חמים ומעט אבקת מרק. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהבטטה רכה.
3. מכבים את האש ובמוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם הרצוי. מוסיפים את חמאת הבוטנים למרק הטחון ואם צריך, גם עוד מלח, מבשלים על אש בינונית במשך דקה תוך ערבוב ומכבים את האש.
מחלקים את המרק בין צלחות אישיות, מזלפים מעל חלב קוקוס ומעט טבסקו, מפזרים שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה ומגישים מיד.