רכיבים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, קצוץ דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 2 כוסות גרגירי אפונה יבשה
- 350 מ"ל בירה לבנה
- שמן זית כתית
- 2 כוסות קוביות לחם מחמצת
אופן ההכנה:
1. בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית עבה, על אש בינונית, מבשלים את הבצל והגזר עד שהם רכים, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים את האפונה ומספיק מים לכיסוי מלא (כ-3 כוסות); מוסיפים את הבירה. מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים בעדינות עד שהאפונה מתפרקת, מערבבים מעת לעת ומוסיפים מים לפי הצורך, חצי שעה עד שעתיים.
3. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים כמה כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים עד להזהבה וקלייה, מקפיצים לעתים קרובות, 5-8 דקות.
4. טועמים את המרק ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מגישים עם קרוטונים ופלפל שחור גרוס.