כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק בצל ופטריות מוקרם ברבע שעה עבודה

קפיצה לפריז: ב-15 דקות עבודה, תעמידו על האש מרק מפואר של בצל ופטריות רכים רכים וגבינה עסיסית - תוספת אפשרית נפלאה שתשדרג את כל העסק. עם זאת, אפשר לוותר על הגבינה ולקבל מרק פרווה נהדר וטעים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק בצל ופטריות מוקרם
מרק בצל ופטריות מוקרם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 90 גרם חמאה
  • 4 בצלים צהובים בינוניים, פרוסים דק
  • 1/4 1 כוסות יין לבן יבש
  • 3 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 2 כוסות פטריות פורטבלו קטנות, פרוסות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 2 כפות מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כפית דבש
  • 6-8 כוסות ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית

להגשה (אפשר לוותר אם מעדיפים מרק פרווה)

  • 6 פרוסות לחם עבות או 12 פרוסות בגט אלכסוניות
  • 2 כוסות גבינת גרוייר מגוררת (אפשר להחליף בגבינת אמנטל / טל העמק / גבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, רצוי מברזל יצוק או עם תחתית כבדה, על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה יחד עם הבצל והדבש. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10 דקות, עד לריכוך הבצל, ואז יוצקים פנימה 3/4 כוס יין - 1/4 כוס בכל פעם, כדי שהיין יתאחד היטב עם הבצל. מבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהבצל מקורמל היטב.

2. מוסיפים את השום, הפטריות, התימין והמרווה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4 דקות.

3. מוסיפים את 1/2 כוס היין שנותרה, את ציר הירקות או המים, רוטב הסויה, עלי הדפנה וקורט נוסף של מלח ופלפל שחור. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים את המרק לרתיחה במשך 10 דקות, ואז מערבבים פנימה את השמנת המתוקה או הצמחית ומבשלים 5-10 דקות נוספות. מוציאים מהמרק את עלי הדפנה, טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך.

השלב הבא הוא לא חובה - אבל לא כדאי לכם לפספס אותו:
4. במקביל לבישול המרק, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את פרוסות הלחם או הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים במשך 10-15 דקות, עד שהוא מתייבש והופך לצנים.

5. יוצקים את המרק ל-6 קערות חסינות חום שמתאימות גם לאפייה, מניחים בכל קערה פרוסת לחם או 2 פרוסות בגט, ומפזרים מעל גבינת גרוייר / אמנטל / טל העמק. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה משחימה ונמסה. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים