רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1/2 כפית אבקת כמון (או מעט פחות)
- 1 כוס קוביות דלורית
- 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כוסות גרעיני תירס - טריים, קפואים או משומרים (ומסוננים)
- 3 כוסות ציר ירקות או 3 כוסות מים + אבקת מרק
- 1 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
לכופתאות:
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- קורט מלח
- 6 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך 3 דקות עד שהבצל רך.
2. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, הכמון, הדלורית, הגזר, תפוחי האדמה והתירס ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את ציר הירקות, חלב קוקוס, פלפל קאיין / פפריקה ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות.
3. במקביל, מכינים את הכופתאות: בקערה בינונית, מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק. תולשים חתיכה קטנה מהבצק, מגלגלים לגליל שמנמן (הוא לא חייב להיות משורטט), וזורקים למרק הרותח. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.
4. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד לקבלת סמיכות המרק הרצויה. טועמים ומתבלים במלח, לפי הטעם.