כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק לזניה חורפי פשוט מעולה

אתם אוהבים לזניה (איך אפשר שלא?). אתם אוהבים מרקים (לא עוברים את החורף בלי מרקי ירקות בשלל סוגים). אז לארוחת הצהריים היום, למה לא לנסות לערבב את שני המאכלים הללו יחדיו? רק שימו לב, היו נדיבים עם הגבינות. הן יקפיצו לכם את המנה בטירוף (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
זה מרק? זו לזניה? לא, זה מרק לזניה והוא פשוט מעולה
זה מרק? זו לזניה? לא, זה מרק לזניה והוא פשוט מעולה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 230 גרם דפי לזניה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, פרוס לקוביות
  • 1 שורש סלרי, פרוס לקוביות
  • 1 גזר, קלוף ופרוס לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית טימין
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • ½2 כוסות עלי תרד
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת
  • בזיליקום, לפי הצורך - לגימור

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את דפי הלזניה ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על החבילה. מסננים ושומרים.

2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהירקות רכים, במשך 6-7 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.

3. מערבבים פנימה את האורגנו, הטימין והעגבניות. מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות. בזמן שהמרק מתבשל, פורסים כל עלה לזניה לפיסות ברוחב 2.5 ס"מ.

5. כשהמרק סיים להתבשל, מערבבים פנימה את האטריות, התרד והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6. בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה עם המוצרלה. להגשת המרק, יוצקים 2 כפות מתערובת הגבינה בבסיס כל קערה ואז שופכים את המרק מעל. מגישים מיד. מקשטים בבזיליקום.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים