מרק קישואים מוקרם וסמיך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כף שמן זית או 15 גרם חמאה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 ק"ג קישואי זוקיני, חתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
- 3 כוסות (750 מ"ל) ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- 3/4 כוס (185 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב
- לקישוט: גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן או החמאה בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות לגוון זהוב בהיר.
2. מוסיפים את הקישואים, ציר המרק והמים ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהקישואים רכים מאוד.
3. בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק, ומערבבים פנימה את השמנת והחלב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מגישים מיד, חם, עם פרמזן מגורדת מעל.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות