רכיבים
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים וקצוצים
- 1 ענף סלרי, קצוץ דק
- 2 כרישות קטנות, קצוצות דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 עלי דפנה
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 1 גמבה, קצוצה
- 1 כוס קוביות דלורית
- 1-2 כוסות פרוסות פטריות
- 2 כוסות תערובת ירקות ירוקים לבחירתכם (כמו ברוקולי / שעועית ירוקה / קישואים)
- 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
- 6 כוסות ציר מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
- 5 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר, הכרישות, הסלרי והשום יחד עם הרוזמרין ועלה הדפנה, עד שהם ריחניים ומתקרמלים.
2. מוסיפים לסיר את קוביות הגמבה והדלורית ופרוסות הפטריות ומבשלים במשך 5-10 דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך ולהתקרמל.
3. מוסיפים את הירקות הירוקים, מערבבים היטב ואז יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות וציר המרק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
4. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, טועמים, משפרים תיבול (אם צריך) ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מגישים מיד, חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות