רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 3–4 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- בקבוק בירה (רק בירת חיטה בסיסית)
- 2 כוסות ציר מרק ירקות
- 4 כפות חמאה
- 4 כפות קמח מנופה
- 1 כוס חלב מלא (עדיף חלב העשיר בשומן)
- 200 גרם גרם גבינת צ'דר גרוסה
- 100 גרם גבינת צ'דר מעושנת, מגורדת
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הירקות והפפריקה המעושנת. מטגנים כמה דקות עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים חצי מבקבוק הבירה ואת כל ציר המרק. מבשלים מעט.
3. ממסים בסיר נפרד את החמאה. מקציפים פנימה את הקמח ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב קבוע.
4. מוסיפים את תערובת החמאה והקמח לסיר המרק המתבשל. נותנים למרק להתבשל עוד כמה דקות. התערובת אמורה להתחיל להתעבות. מוסיפים לאט את החלב ואת הבירה שנותרה. מבשלים שוב 5-10 דקות, עד לקבלת מרקם שמנתי ומעובה קלות.
5. מורידים מהאש וממתינים מספר דקות עד שהמרק יתקרר מעט. מניחים בו את גבינות הצ'דר עד להמסה עדינה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.