מרק ברוקולי וכרישה בצבע עז ומלא בריאות (צילום: אפיק גבאי)
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 20 גרם חמאה
- 2 ראשי ברוקולי טרי, מופרד לפרחים – ללא הגזע
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 1 כרישה, פרוסה לפרוסות
- מים - עד 3/4 מגובה הסיר
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מיכל קטן של שמנת לבישול 9%
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- להגשה: גבינת פרמזן / פקורינו / כל גבינה קשה מגוררת מעל
אופן הכנת מרק ברוקולי וכרישה:
1. בסיר עמוק בנפח 5 ליטר, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל והכרישה. מטגנים יחד במשך כ-2 דקות ומוסיפים את פרחי הברוקולי. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט וממלאים מים עד 3/4 מגובהו של הסיר.
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בכיסוי חלקי.
3. לאחר חצי שעה מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את הכל בעזרת מוט בלנדר.
4. מחזירים לאש ומוסיפים מיכל שמנת לבישול, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות, טועמים ומוסיפים לפי הצורך מלח ופלפל.
מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל.