רכיבים
- 6 גזרים
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 כרישה (החלק הלבן והירוק הבהיר)
- 1 תפוח ירוק
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 2 ליטר מים
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
- פפריקה מתוקה
אופן הכנת מרק גזר:
רגע לפני: נמצא המרק המושלם לימים קודרים! למה מושלם? כי יש לו טעם עדין ונפלא שגם ילדים לא יוכלו לסרב לו, ועוד לא התחלנו לדבר על הצבע שלו - כתום ומלא אופטימיות. מתכון למרק גזר עם כרישה ועוד דברים טובים.
• מקלפים וחותכים את הגזרים, תפוח האדמה ותפוח העץ (ללא הליבה) לקוביות קטנות.
• שוטפים וחותכים לקוביות קטנות את החלק הלבן והירוק הבהיר של הכרישה.
• מקלפים את הבצל וקוצצים דק, וכותשים את השום.
• זורקים את כל הירקות, כולל תפוח העץ, הבצל והשום לסיר נמוך ורחב, מזלפים מעל כמות נדיבה של שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות, מידי פעם מערבבים, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
• מוסיפים 2 ליטר מים לסיר, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים ללהבה קטנה ונותנים לירקות להתבשל במשך 30 דקות, עד לריכוך מלא.
• טועמים, משפרים תיבול אם צריך, ובעזרת בלנדר ידני טוחנים את הירוקת למחית חלקה.
אופן ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה וגרעיני חמנייה ולמתקדמים - כף שמנת. במה טובלים? לחם קלוי מרוח בחמאה ויש לכם אורחה מושלמת.