כיכר השבת

מתכון למרק קרם קישואים ותפוחי אדמה

צריך רק לקרוא את הכותרת כדי להבין שמדובר באחד המרקים השווים שקיימים: מתכון להכנת מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: סמיך, עשיר בטעם ומריח נפלא (מתכונים, אוכל)

| 1 |
מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה
מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 קישואים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול
  • 1.5 ליטר מים או ציר מרק צח
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (15%)
  • חופן שמיר קצוץ
  • שמן
  • מלח ופלפל

אופן הכנת מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה:

רגע לפני: צריך רק לקרוא את הכותרת כדי להבין שמדובר באחד המרקים השווים: מתכון להכנת מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: סמיך, עשיר בטעם ומריח נפלא.

• קוצצים דק את הבצל, קולפים את הקישואים ותפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי בינוני-דק.

• מחממים שמן בסיר מרק גדול, ומטגנים בו את הבצל עד שיזהיב.

• מוסיפים את פרוסות הקישואים ומטגנים עם הבצל על אש נמוכה במשך 4 דקות, שיקבלו מעט צבע.

• מוסיפים את תפוחי האדמה והמים או ציר המרק ומביאים לרתיחה.

• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.

• מסננים את תפוחי האדמה והקישואים מנוזלים, מוסיפים את השמיר הקצוץ וטוחנים בעזרת מקל בלנדר או מעבד מזון (זהירות כשמעבירים מכלי לכלי) למחית חלקה. לאחר הטחינה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

• מוסיפים למחית את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש נמוכה-בינונית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא כתבת מה עם הנוזלים? מחזירים את המחית לנוזלים?
מרקים