כיכר השבת

לא על הלחם לבדו

מתכון לבייגלה יווני אותנטי פשוט ממכר

את הבייגלה היווני מוצאים בכל פינה ברחבי יוון וכמישהי שזכתה להנות מטעמו המקורי, קשה לי לשכוח את הפציחות בה נתקלתי בעת לעיסתו ואת הרכות הנעימה שהיתה בתוכו וכעת, גם אתם תוכלו ליהנות ממנו בבית שלכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ממכר: מתכון לבייגלה יווני אותנטי
ממכר: מתכון לבייגלה יווני אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 840 גרם (6 כוסות מדידה) קמח לחם, מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 350 מ"ל מים פושרים

לציפוי:

  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס מים
  • שומשום רגיל, מלא וקצח

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל מרכיבי הבייגלה לקערת מיקסר ולשים במשך 10 דקות, במהירות איטית. מתפיחים כשעתיים עד שעתיים וחצי.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.

3. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומעל משטח מקומח מרדדים כל כדור לגליל באורך כ-35 סנטימטרים. סוגרים לעיגול, מותחים לאליפסה ומניחים בתבנית.

4. מערבבים את הקמח והמים ומברישים את הבייגלה. מפזרים על משטח ישר את השומשום והקצח וטובלים את הבייגלעך מכל צד. מחזירים לתבנית.

5. אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים