ממכר: מתכון לבייגלה יווני אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
רכיבים
- 840 גרם (6 כוסות מדידה) קמח לחם, מנופה
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 350 מ"ל מים פושרים
לציפוי:
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1/2 כוס מים
- שומשום רגיל, מלא וקצח
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל מרכיבי הבייגלה לקערת מיקסר ולשים במשך 10 דקות, במהירות איטית. מתפיחים כשעתיים עד שעתיים וחצי.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.
3. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומעל משטח מקומח מרדדים כל כדור לגליל באורך כ-35 סנטימטרים. סוגרים לעיגול, מותחים לאליפסה ומניחים בתבנית.
4. מערבבים את הקמח והמים ומברישים את הבייגלה. מפזרים על משטח ישר את השומשום והקצח וטובלים את הבייגלעך מכל צד. מחזירים לתבנית.
5. אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.