(אלי אביב)
האסאדו, צלעות בקר, הוא אחד מנתחי הבשר המובחרים ביותר שיש. רוצים לפאר את שולחן השבת? כך תבשלו אסאדו עם ערמונים
החומרים לאסאדו עם ערמונים:
1 קילו אסאדו (לבקש מהקצב לחתוך למנות)
4 שיני שום קלופים ושלמים
1 חבילת ערמונים מוכנים לאכילה
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
שמן זית
ההכנה:
לטגן בסיר בצל עם שמן זית עד להשחמה. להוסיף את נתחי האסאדו ולהמשיך לטגן עוד כ-3 דקות עד שהאסדו משנה את הגוון מכל הצדדים.
להוסיף כ-2 כוסות מים למים (במידה וחסר מים להוסיף עוד מים רתוחים לפי הצורך) ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשהמים רותחים להוריד לאש נמוכה ולבשל כ-3 שעות. 10 דקות לפני סוף הבישול להוסיף את השום עם הערמונים ולהגיש.
המתכון באדיבות מסעדת "וויצמן", אשדוד.