תפוחים, תתחדשו על הזיגוג (צילום: יח"צ)
חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לעוגה:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
2 ביצים
1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחי עץ בינוניים קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)
לזיגוג:
1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגה: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים מלח ומערבבים.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שני סוגי סוכר, שמן ותמצית וניל.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
- אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- **מזגגים:** מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים.
- שומרים את העוגה עטופה בטמ' החדר עד 3 ימים.
בתאבון