מנות/יחידות20
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
מצרכים
- קמח 1 ק"ג
- שמרים יבשים 3 כף
- ביצים 3 יחידות
- סוכר 1 כוס
- מלח 2 כפית
- שמן 1 כוס
- מיץ תפוזים 1.5 כוס
- מים 0.5 כוס
- ביצה (למריחה על הבצק) 1 יחידות
- שומשום (לפזר מעל) 50 גרם
ציפוי
- סוכר 0.75 כוס
- מים רותחים 1 כוס
- סוכר וניל 2 יחידות
אופן ההכנה
- הכנת הבייגלה הניחו מלח בתחתית קערת המיקסר, הוסיפו קמח, דאגו שהשמרים לא יגעו במלח, הוסיפו את שאר המרכיבים ועבדו היטב לבצק, התפיחו למשך שעה וחצי לפחות. חלקו את הבצק ל-20 כדורים. כל כדור רדדו וגלגלו לרול, סגרו לצורת טבעת (בייגלה), הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים (הם תופחים). מרחו ביצה, פזרו שומשום ואפו בחום בינוני עד לקבלת גוון אפוי. בינתיים ערבבו את הציפוי (סוכר ומים חמים). מיד כשהמאפים יוצאים מהתנור מרחו עליהם את המים המסוכרים בעזרת מברשת. בתאבון!