מנות/יחידות32
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
מצרכים לבצק:
- שמרים יבשים 2 כף
- מים חמימים 500 מ"ל
- שמן 160 מ"ל
- סוכר 0.75 כוס
- קמח 1 ק"ג
- מלח 1 כף
מצרכים לציפוי
- חבילה חמאה מומסת 1 יחידות
- צרור כוסברה קצוצה 1 יחידות
- מלח גס לפי הטעם 1 יחידות
- שום כתוש/גבישי 1 יחידות
אופן ההכנה
- שמים את השמרים והמים בקערת מיקסר ומערבבים עד להמסת השמרים.
- מוסיפים את השמן, סוכר וקמח ומערבלים.
- מוסיפים את המלח.
- מעבדים את הבצק לפחות עשר דקות (חשוב לא לדלג-עבור הגמישות של הבצק).
- סוגרים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח כרבע שעה,
- מעבדים את הבצק מס' דקות ומעבירים לקערת התפחה.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק ל- 4 וכל חלק לעוד 4 וכל חלק לשניים.
- קל לעבוד יותר על משטח משומן.
- מכדררים כדור, מרדדים ומגלגלים לאורך.
- אחרי שהבצק מגולגל, מרדדים עם הידיים ומעצבים את הלחמניה בצורה האהובה עליכם.
- מתפיחים כחצי שעה מכוסה במגבת.
- מורחים מלמעלה פעמיים, פעם אחת לפני האפייה ופעם נוספת מייד כשיוצא מהתנור.
- אופים על 170 מעלות למשך 18 דקות.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? הגיבו
לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com