מצרכים
לבצק:
- כף מלח
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 3/4 כוס שמן
- 2 ושלושת רבעי כוסות מים חמים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 תבניות אינגליש קייק
לציפוי:
- 6 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף אורגנו
- קורט פלפל שחור
- 3/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
הניחו בתחתית קערת המיקסר את המלח. הוסיפו את הקמח. הטמיעו את השמרים בתוך הקמח. הקפידו שהשמרים לא ייגעו במלח. הוסיפו את שאר המצרכים והפעילו את המיקסר למהירות המקסימלית עד לקבלת בצק מעובד ורך.
ערבבו בקערה את תערובת הציפוי.
חלקו את הבצק ל-3 חלקים שווים.
שמנו משטח עבודה ורדדו כל עלה בגודל 30X30 ס"מ.
חלקו כל עלה ל-16 ריבועים שווים (4 חיתוכי אורך ו-4 חיתוכי רוחב)
שמני קלות 3 תבניות אינגליש קייק.
מרחו בעזרת מברשת את תערובת הציפוי מעל ריבועי הבצק החתוכים. הותירו מעט מהציפוי לציפוי חוזר בסיום האפייה.
הניחו את ריבועי הבצק המתובלים בתבנית האינגליש קייק (כל עלה מספיק לתבנית אחת) בצורה אנכית כשהם צמודים זה לזה עד למילוי כל התבנית.
הניחו את הריבועים בצורה אלכסונית מעט ולא חופפת לגמרי להדגשת צורת הלחם.
כסו את הלחמים והשהו להתפחה במשך כ-50 דק'. הכניסו את הלחמים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-35 דקות.
מרחו על הלחמים את יתרת תערובת הציפוי ואפו ל-5 דק' נוספות.