יכבוש אתכם

מתכון ללחם תלישה מטריף שיפתיע את כולם בטעמו

אחרי שבוע של מצות, הגיע הזמן ללחם אמיתי – רך, ריחני וממכר. לחם תלישה בציפוי שמן, שום ואורגנו שימלא את הבית בריח של בית ויחזיר לכם את החשק לארוחות. כל תלישה היא ביס של ניחומים שאי אפשר להפסיק לטרוף (אוכל ומתכונים)

| כיכר השבת |
לחם תלישה עסיסי ואוורירי לפני האפייה (צילום: כיכר אוכל)
סועדים10
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

    לבצק:

    • כף מלח
    • 1 ק"ג קמח
    • 2 כפות שמרים
    • 3/4 כוס שמן
    • 2 ושלושת רבעי כוסות מים חמים
    • 3/4 כוס סוכר
    • 3 תבניות אינגליש קייק

    לציפוי:

    • 6 שיני שום קצוצות דק
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1 כף אורגנו
    • קורט פלפל שחור
    • 3/4 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    הניחו בתחתית קערת המיקסר את המלח. הוסיפו את הקמח. הטמיעו את השמרים בתוך הקמח. הקפידו שהשמרים לא ייגעו במלח. הוסיפו את שאר המצרכים והפעילו את המיקסר למהירות המקסימלית עד לקבלת בצק מעובד ורך.

    ערבבו בקערה את תערובת הציפוי.

    חלקו את הבצק ל-3 חלקים שווים.

    שמנו משטח עבודה ורדדו כל עלה בגודל 30X30 ס"מ.

    חלקו כל עלה ל-16 ריבועים שווים (4 חיתוכי אורך ו-4 חיתוכי רוחב)

    שמני קלות 3 תבניות אינגליש קייק.

    מרחו בעזרת מברשת את תערובת הציפוי מעל ריבועי הבצק החתוכים. הותירו מעט מהציפוי לציפוי חוזר בסיום האפייה.

    הניחו את ריבועי הבצק המתובלים בתבנית האינגליש קייק (כל עלה מספיק לתבנית אחת) בצורה אנכית כשהם צמודים זה לזה עד למילוי כל התבנית.

    הניחו את הריבועים בצורה אלכסונית מעט ולא חופפת לגמרי להדגשת צורת הלחם.

    כסו את הלחמים והשהו להתפחה במשך כ-50 דק'. הכניסו את הלחמים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-35 דקות.

    מרחו על הלחמים את יתרת תערובת הציפוי ואפו ל-5 דק' נוספות.

    הכתבה עניינה אותך?

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    תוכן שאסור לפספס

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    עכשיו בכותרות