כיכר השבת

תוצרת בית

אל תשתמשו בשאריות: ריבת תות מתוקה וטעימה

לפני ההכנה חשוב לזכור שריבה לא נועדה לניצול שאריות של תותים, אלא יש להשתמש בפירות איכותיים, בשלים וראויים למאכל. מתכון לריבת תות מתוקה וטעימה, ללא רכיבי טעם וריח מלאכותיים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ריבת תות ביתית
ריבת תות ביתית (צילום: The Natural Chef by House of Cuckoo on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תות שדה, שטופים היטב וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם סוכר
  • מיץ מחצי לימון, סחוט היטב
  • 1 כף מים רותחים

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מניחים את כל מרכיבי הריבה, ומבשלים במשך שעה, עד שהתותים מתרככים ו"מתפרקים". מדי פעם מערבבים כדי למנוע חריכה.

2. מצננים את הריבה ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים למרקם הרצוי. אפשר לטחון למחית חלקה או להשאיר מעט חתיכות פרי. מאחסנים בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה, מאחסנים במקרר ושולפים כשרוצים. כדאי להחזיר את הריבה למקרר מיד בסיום השימוש, כך היא תישאר טובה לאורך זמן.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים