![ממרח תמרים ביתי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2021/10/17/80352030-ff3c-11ee-9320-23c3c11fc9cb__h492_w666.jpg)
![ממרח תמרים ביתי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2021/10/17/80352030-ff3c-11ee-9320-23c3c11fc9cb__h492_w666.jpg)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 250 גרם תמרים מגולענים
- מים חמים
- 1/4 כפית מלח ים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מתכון ל-1 כוס של ממרח תמרים
1. מניחים את התמרים בקערה, מכסים אותם במים חמים ומשרים למשך 1-2 שעות.
2. מסננים היטב את התמרים מנוזלים אך שומרים בצד 1/4 כוס ממי ההשרייה.
3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את התמרים יחד עם 1/4 כוס ממי ההשריה וקמצוץ מלח ים, עד לקבלת מרקם חלק.
הממרח יישמר היטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים.