רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ היטב
- מלח, רצוי מלח גס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 800 גרם בשר בקר טחון
- 150 גרם רסק עגבניות
- 800 גרם מחית עגבניות (אל תתבלבלו עם רוטב עגבניות)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, רצוי עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל וכפית מלח ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-12 דקות, עד שהבצל רך מאוד.
2. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהוא ריחני.
3. מוסיפים את הבשר, מעלים לאש גבוהה, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ונותנים לבשר להתבשל עד להשחמה טובה וגוון קרמלי עמוק - סבלנות, זה לוקח זמן.
4. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 5 דקות, עד שהגוון נעשה כהה יותר. מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומוסיפים 1/2 1 כפיות מלח (אפשר להפחית או להוסיף עוד, לפי הטעם).
5. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-45 דקות תוך ערבוב מדי פעם. במקביל, מבשלים כל פסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומגישים עם הרוטב.