כיכר השבת

Homemade

צ'יפס סלק פריך: חטיף ביתי אפוי ב-10 דקות

במקום לטגן - אופים ובמקום תפוחי אדמה, סלק. התוצאה: חטיף ביתי שהכי טעים להגיש עם מטבלים חמצמצים על בסיס יוגורט ולנשנש באמצע הלילה בלי נקיפות מצפון (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
צ'יפס סלק פריך
צ'יפס סלק פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-4 סלקים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן זית

אופן הכנת צ'יפס סלק פריך:

1. מחממים את התנור ל-120 מעלות, ומשמנים שתי תבניות אפייה בשמן זית.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בשתי התבניות המוכנות, ומשמנים את פרוסות הסלק במעט מאוד שמן זית - למטרה זו כדאי להשתמש בתרסיס שמן.

3. מתבלים במלח (ותבלינים אהובים נוספים, אם רוצים), ואופים במשך שעה ו-15 דקות את שתי התבניות יחד, על 2 מדפי תנור שונים. לאחר שעה ורבע, מחליפים את מיקומן של התבניות ואופים במשך שעה ו-15 דקות נוספות. חצי שעה לפני תום זמן האפייה, בודקים תכופות ומסירים מהתנור פרוסות שהפכו כבר לצ'יפס פריך - כדי שלא יישרפו.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
חרטטנים בשביל זה אפעיל תנור 3 שעות,?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לא משהו
חחחח רק בישראל כותבים לך במתכונים של 10 דקות הכנה שלוש שעות חחח יפה ששמת לב
אמיתי
2
הכנתי לפי ההוראות בדיוק! גם לאחר 3 שעות הצ’יפס לא היה מוכן ויצא סביר מינוס. 👎🏼
זיו
1
מקלף... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל כהן
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות