![כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2022/12/22/e83000a0-f4fc-11ee-b3c8-3bfc9ef73f52__h745_w1144.png)
![כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2022/12/22/e83000a0-f4fc-11ee-b3c8-3bfc9ef73f52__h745_w1144.png)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 3 כפות חרדל
- 1 כף סירופ מייפל
- 2 כפות שמן
- כ-⅓1 ק"ג שעועית ירוקה, קצוצה גס
- מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבצל הסגול והשום במחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות, כ-3 דקות. מערבבים פנימה את חומץ התפוחים, החרדל וסירופ המייפל. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-2 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומנגבים את המחבת.
2. מחזירים את המחבת הנקייה לאש, כשהיא בינונית-גבוהה ומחממים את השמן. מוסיפים את השעועית הירוקה (מבשלים בקבוצות במידת הצורך), מתבלים במלח ומבשלים עד שהיא רכה, 8-10 דקות.
3. מערבבים את השעועית הירוקה עם הרוטב השמור טרם ההגשה.
הערה: ניתן לאחסן את שאריות הרוטב בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים. מחממים מחדש במיקרוגל או במחבת סמוך להגשה ויוצקים מעל סלטים או ירוקים אחרים.