כיכר השבת

בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים

הריח שממלא את הבית בזמן שהבשר מתבשל הוא פשוט תענוג: מתכון לתבשיל בשר במשרה יין אדום עם תפוחי אדומה ופירות יבשים. מתאים מאוד לזמנים חגיגיים (מתכונים, אוכל)

|
תבשיל בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים
תבשיל בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח כתף בקר מופשר
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 5-10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 6-7 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס משמשים / שזיפים מיובשים
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • למשרה הבשר:
  • 2 כפות חרדל חלק
  • 2 שיני שום
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

רגע לפני: הריח שממלא את הבית בזמן שהבשר מתבשל הוא פשוט תענוג: מתכון לתבשיל בשר במשרה יין אדום עם תפוחי אדומה ופירות יבשים. מנה שמתאימה מאוד לזמנים חגיגיים.

• חותכים לריבועים גסים את נתח הבשר.

• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.

• מכינים את משרה הבשר: כותשים את השום ומערבבים עם החרדל ומעט שמן זית. מורחים את קוביות הבשר במשרה, ומעבירים למקרר למשך שעה.

• מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד שהן משחימות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את גרגרי הפלפל האנגלי, עלי דפנה והיין ומביאים לרתיחה.

• לאחר שהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור, ומידי פעם מערבבים.

• מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים ומבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה.

• מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה לצמצום הרוטב במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
שבתות וחגים