כיכר השבת

שילוב מרשים: צלי בקר ביין ודלעות

מנה מרשימה, אך לא מסובכת בכלל שמתאימה מאוד לשבתות וחגים: דלעת מתוקה, סיבית ורכה מונחת לצד נתח בשר כתף עסיסי אפוי ביין וצימוקים שמוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
צלי בקר אפוי ביין עם דלעות וצימוקים
צלי בקר אפוי ביין עם דלעות וצימוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר שלם מספר 5 במשקל 1.5 קילו מופשר
  • 2 דלוריות בינוניות שלימות
  • 1 חתיכת דלעת במשקל 400 גר' (קליפה צהובה)
  • 1 דלעת בלדית במשקל 400 גר' (קליפה ירוקה)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.

• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש.

• מורחים את הבשר בסילאן, שופכים את היין לתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• עוטפים היטב את התבנית בשתי שכבות של נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה וחצי.

• בינתיים, בזמן שהבשר מתבשל, קולפים את הדלעות וחותכים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.

• מוציאים את התבנית עם הבשר מן התנור, מוסיפים את הדלעות, מפזרים מעל את הטימין והצימוקים, מערבבים קלות עם הנוזלים בתבנית, ומסדרים יפה את הדלעות סביב הבשר.

• מכסים שוב בנייר האלומיניום ומחזירים לאפיה במשך שעה נוספת.

אופן ההגשה: פורסים את הבשר לפרוסות ומגישים חם. המנה המרשימה הזו מתאימה מאוד לשבתות וחגים ומוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
2
מדובר ביין אדום מתוק או יבש?
קרנש
1
תודה על המתכון
אביגייל
אולי גם יעניין אותך
שבתות וחגים