כיכר השבת

עונג שבת: חלקי עוף עם פרוסות אננס

אפשר ורצוי לשדרג מדי פעם את המנה העיקרית בסעודת השבת למנה יוצאת דופן, שלא תשכחו. הפעם אנחנו מציעים עוף באננס. טעים!

| כיכר השבת |
מתכון לשבת: עוף עם פרוסות אננס
(פלאש 90)

אפשר ורצוי לשדרג מדי פעם את המנה העיקרית בסעודת השבת למנה יוצאת דופן, שלא תשכחו. הפעם אנחנו מציעים עוף באננס, תאווה לעיניים ולחיך.

חומרי ההכנה:

עוף שלם חתוך למנות - או 4 כרעיים

שן שום קצוצה

מעט פפריקה חריפה

1 כף חומץ תפוחי עץ

2 כפות רסק עגבניות

קופסת אננס משומר - אם אפשר במיץ טבעי

בצל קצוץ

פלפל ירוק חתוך לקוביות

כף רוטב סויה

אופן ההכנה:

ניתן לאפות בתנור, או לבשל.

בתנור: לחמם תנור ל-250 מעלות.

להניח את העוף בתבנית עם העור למעלה. לאפות למשך עשרים דקות. לערבב את הנוזלים: מיץ אננס, חומץ, רסק, עד שיתקבל רוטב.

להוסיף את הסויה ולבחוש היטב, להוסיף את הפלפל, את השום והבצל, להנמיך את החום בתנור ל-225 מעלות. לשפוך את הרוטב על העוף, לכסות עם נייר כסף ולאפות עוד חצי שעה. בהמשך, להוסיף את האננס ולאפות עוד כעשר דקות.

בסיר: להשחים בצל, שום, להוסיף את הפלפל, עד לריכוך, להוסיף את העוף, לטגן קלות על שני צדדים. להכין את הרוטב, לצקת על העוף, לבשל עד שמוכן ולהוסיף את האננס.

לבריאות!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים