כיכר השבת

כך מכינים ארוחת בוקר מפנקת

לא משנה באיזו שעה התעוררתם, עם המתכון המפנק הזה של מורן פינטו לארוחת בוקר, היום שלכם יתחיל על רגל ימין וזה בדוק • קבלו מתכון עשיר לארוחת בוקר ישראלית (אוכל)

| 13 | כיכר השבת |
ארוחת בוקר מפנקת
ארוחת בוקר מפנקת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 פרוסות לחם קאסטן
  • 2 ביצים
  • 100 גר׳ סלמון מעושן
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • לסלט:
  • חופן עלי בייבי
  • 8 חצאי עגבנית שרי
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות גדולות
  • לרוטב הסלט:
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 כף חומץ
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

קולים את הלחם במצנם 2-3 דק׳. מניחים בצלחת שטוחה.

לביצים: מרתיחים מים עם כף חומץ. כשהמים רותחים מוסיפים את הביצים שלימות.

מבשלים 2-3 דק׳ ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת על נייר סופג. (הביצה רכה מבפנים).

להגשת ארוחת הבוקר:

מורחים את פרוסות הלחם בגבינת שמנת.

על הפרוסות המרוחות מניחים את הסלמון המעושן ועליו את הביצים.

מגישים לצד הסלט עם מיץ תפוזים/ לימונדה.

תוכן שאסור לפספס
13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
לא דומה בהלכה.. גם לספרדים שמחמירים לכתחילה ומתירין בדיעבד, יש דעה שאומרת כי רק בחלב ממש ולא בגבינה..
נאור
6
א. בוקר מפנקת?? את מי בדיוק?? ארוחה רדודה.
ירושלמי
5
איך היא כותבת כזה מתכון היא טעמה גבינה ודג כאן רואים שהמתכונים שלה לא אמיתיים לא ניסיתי אף פעם ואני לא רוצנ לנסות כי אף פעם אין קשר בין התמונה לכיתוב ולפי התגובות של הנשים הדברים בכל לא יוצאים טוב טעים וכו אז אולי שווה להחליף...
שכנזיה
אני מכינה את המתכונים של מורן כבר כמה שנים גם פה בככר גם ברדיו קל ברמה וגם בפיסבוק, תמיד יוצא מושלם וקליל להכנה. לגבי חלב ודג, אני ספרדייה ותמיד הכלנו חלב עם דג . כל אחד ומנהגיו.
רות
דג עם גבינה זה מתכון ישן וטעים.
יהודיה פשוטה

הצגת כל התגובות

4
זה לא בריא ביצה שלוקה (כך קוראים לזה-למי שלא יודע...)אלא רק מבושלת לגמרי או מטוגנת!!
סלמונלה
3
ממש לעניין
יאיר
2
רק מנהג להחמיר, וכותב מרן עובדיה זצוק"ל: "לכן ראוי לנהוג להחמיר לכתחילה שלא לאכול דגים בחלב, אבל אם בדיעבד בושלו דגים עם חלב, יש להקל לאכלם אף לספרדים שנהגו להימנע מכך.." גם יש מן הפוסקים, ומהם מרן החיד"א, שכתבו שגם מרן הבית יוסף לא התכוין לאסור אכילת דגים עם חלב, אלא אכילת דגים עם בשר, ומה שנכתב ב
נאור
1
אוכלים דג בחלב...
מרן היביע אומר
אני מאמינה שהספרדים יודעים לקרוא והם די יבינו שמדובר פה על דג ושמנת חלבית....
אווקיייי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים