למרות שרכש בחייו חלקת קבורה בבני ברק, בשנים האחרונות קבע כי ברצונו להיקבר בנגב - במקום בו הפריח את השממה הרוחנית והפכה למקום של תורה. כזה היה הגאון רבי יששכר מאיר זצוק"ל.
הלוויתו של הגר"י מאיר החלה הבוקר בשעה 11:00. היא יוצאת מהיכל הישיבה בנתיבות לבית החיים בנתיבות, במקום בו נקבר הבבא סאלי זיע"א, אליו היה קשור מאוד בחייו.
קהל אלפים מלווה את הגר"י בדרכו האחרונה. גדולי התורה וראשי הישיבות נשאו דברי הספד, שלא הותירו את הקהל אדיש.
"דרכי ציון אבלות, בפרט בחבל ארץ זה שהוא קידש אותו. גדודים גדודים של עמלי תורה ויראת שמים. חבל ארץ זה במיוחד".
הרב זצ"ל השאיר אלפים רבים של תלמידים שכולם בניו היו, אולם לא זכה לפרי בטן ועזב את העולם מבלי להשאיר ילדים מבשרו. תורתו ומורשתו יהדהדו לנצח בקרב אלפים.
גם את נכסיו הקדיש לתורה וחסד. על פי הדיווחים בנתיבות, בצוואתו הוריש הנכסים לדמות מוכרת וחשובה בנתיבות תוך שהוא מורה מה לעשות בדיוק עם הנכסים.
לחצו כאן להאזנה למסע הלוויה בשידור חי
אמש גם התקבלה ההחלטה בקרב מנהלי הישיבה ומקורבי הרב זצ"ל, לקרוא לקריה החרדית החדשה בדרום, על שמו של ראש הישיבה.
"אני חי בנס" אמר הרב, לפני כמה שנים בראיון לצבי יעקבזון בעיתון ´בקהילה´ ורמז על המחלות והמכאובים מהם סבל, שיש הטוענים כי חלקם נגרמו בשל יגיעתו הרבה ושקידתו הלא-תאמן בתורה מבוקר ועד ליל. הוא קיים את ´והגית´, פשוטו כמשמעו.
אוטובוסים להלוויה יצאו הבוקר בשעה 9 מבנק פא"י ברחוב חזון איש בבני ברק ולירושלמים, באותה שעה, מבניני האומה.
הרב מאיר אושפז לפני שבועות אחדים לאחר שסבל מדלקת ריאות קשה. מצבו החמיר, ובעקבותיו הורה מרן הגר"ח קנייבסקי להם להוסיף את השם "חיים" לשמו.
לאורך שבועות ארוכים נמשכו התפילות לרפואתו. התפילות התקיימו בבני ברק בבית המדרש יוצאי פוניבז´ לצעירים, בקבר רחל, ובנתיבות נערכה עצרת תפילה המונית.
בערב שבת, לאחר החמרה נוספת במצבו, הוא השיב את נשמתו ליוצרה.
צוות "כיכר השבת" ידווח ויעדכן ממסע הלוויה.
הצגת כל התגובות