כיכר השבת

מבשלות בכיכר

בצל ושזיפים: ממולאים שלא יותירו אתכם אדישים

והפעם: מורן פינטו במתכון ייחודי, פרווה, קל ופשוט להכנה • הילדים ישתגעו על זה ולא... אין מה לבנות על שאריות... מניסיון | בהצלחה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

| 5 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

צפו בתוכנית המלאה (צילום: צילום: אלעד זהבי | עריכה: יהודה אריה)

רכיבים

  • 3 בצלים לבנים
  • 8 משמשים מיובשים קצוצים
  • 8 שזיפים מגולענים קצוצים
  • 1 וחצי כוסות אורז עדיף עגול
  • מלח
  • פלפל
  • חצי בצל קצוץ
  • 3 ענפי פיטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

  • מערבבים הכל יחד למילוי
  • בסיר מרתיחים מים
  • חותכים לבצלים לפי הסרטון את 2 הקצוות ומכניסים לסיר עד שהשכבות של הבצל נפרדות
  • מוציאים ומסננים מהמים
  • כשזה מתקרר מעט
  • ממלאים כל שכבה של בצל במילוי
  • מניחים בתבנית שבתחתיה שמים מעט פירות יבשים
  • מניחים כשהתפר כלפי מטה
  • ככה מניחים את כל הבצלים צפופים
  • מעל מתבלים במלח פלפל
  • מזלפים סילאן
  • ממלאים מים בכל התבנית
  • מכסים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי
  • מוציאים את הנייר כסף בודקים כמה נוזלים צריך שהמילוי מוכן ומוסיפים
  • אופים פתוח עוד 40 דק
תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
באיזה חום אופים בתנור ? לא מוזכר הכתבה רק כמה זמן... זה חשוב שלא ישרף מחד גיסא ולא יהיה אפוי מאידך גיסא חלילה וחס.
עופר כהן
4
נהדר!! אבל אפשר בחצי זמן. קצת עריכה לסרטון.
שולי
3
היא לא בדקה את המשמשים
נינהלה

הצגת כל התגובות

2
אחלה מנה, חבל שלא הראיתם איך היא מפרידה את העלים של הבצל
......................
1
אני ממליצה לתת חצי בישול לעוזר.שווה לנסות.
....
אולי גם יעניין אותך
מבשלות בכיכר