כיכר השבת

שירבו זכויותינו, שיתמעט משקלנו

באותה נשימה עם "שירבו זכויותינו" אנחנו מייחלים שיתמעט משקלנו או לפחות שלא ירבה. איך עוברים את החגים מבלי להשמין? כל הטיפים במדריך מיוחד לראש השנה (בריאות)

| כיכר השבת |
הכתבה פורסמה ב-
אילוסטרציה
אילוסטרציה (פלאש 90)

החגים בפתח. כולנו מבקשים שירבו זכויותינו, ובאותה נשימה מייחלים גם שיתמעט משקלנו או, לפחות שלא ירבה גם הוא יחד עם הדבש, התמרים, הגפילטע פיש ושאר מטעמי החג. איך אוכלים, שומרים על המשקל, ואולי אפילו... אפילו מצליחים להוריד קצת...

אחד האויבים הגדולים ביותר של תהליך ההרזיה הוא השמן. לכשעצמו הוא לא כל כך גרוע, בכמות מסויימת הוא אפילו בריא ובפרט אם מדובר בשמן קנולה או שמן זית, אך בכמויות גדולות רעתו כפולה - גם מזיק לבריאות וגם משמין. הסכנה העיקרית בשמן היא חוסר השליטה בצריכה שלו וממילא - שימוש לא מבוקר הגורר שימוש יתר ובעקבותיו כמובן - השמנת היתר.

שאלו את עצמכם כמה שמן אתם שופכים לסיר בישול? אורז, תפוחי אדמה, פסטה, בשר, כמה שמן אתם שופכים לתוך קערת סלט? מעט כאן, ולפי העין שם, והטיפות הללו גובות מחיר יקר..

התפיסה כאילו שמן מתבל היטב את המאכלים היא שגוייה. טעם טוב לאוכל נותנים תבלינים מגוונים ומתאימים ועשבי תיבול רעננים. אם אתם באמת מעוניינים להוריד במשקל ולסגל אורח חיים בריא יותר התחילו כאן: מטרת השמן בבישול היא רק, ואך ורק למנוע את הידבקות האוכל לסיר או לטיגון בצל.

אז מה עושים? כיצד מוותרים על השמן, הגבינות השמנות והצ´יפס והשניצל המטוגנים?

הפתרון, כמו כל הדברים הגאוניים הוא פשוט מאד - תרסיס שמן. אפשר לקנות בקבוק כזה מוכן, ואפשר, וגם חסכוני יותר לקנות בקבוק תרסיס ריק בחנות של כלי בית ולמלא אותו בשמן רגיל. באופן זה מופחתת כמות השמן ביותר מחמישים אחוז, והטעם - תבדקו בעצמכם. אפילו הסירים נשארים נקיים! באופן זה אפשר לטגן חביתה, לביבות, בצל, ובעצם כל מאכל שאינו מצריך טיגון בשמן עמוק.

ומה עם הצ´יפס, השניצלים והדגים המטוגנים? חשוב לדעת כי שמירה מאוזנת על המשקל היא כזו שאינה חונקת או מתכחשת לצרכים הנפשיים שהאוכל מספק. אוכל מטוגן במינון סביר - לא מזיק, רק אל תשכחו שפחמימות סופגות הרבה יותר שמן מאשר חלבונים, ואם כבר מטגנים- חשוב להקפיד לספוג את השמן בעזרת מגבת נייר.

טיפ נוסף - במקום כוס שמן בעוגה נסו לערבב חצי כוס שמן עם חצי כוס מים או מיץ תפוזים - לא תרגישו את ההבדל בטעם. בדוק!

ולסיום - כיצד מזהים את האויב שלנו כאשר אנו מוזמנים לסעודות חג אצל אחרים?

• אוכל נוצץ הוא בדרך כלל רווי שמן וכן אוכל דביק ומתפרק. כאשר כמות השמן בבישול היא קטנה האוכל יישאר פריך ויציב.

• מרק - אם במרק צפים עיגולי שמן, סימן שהוא מכיל אותו בכמות נדיבה. ככל שישנם פחות עיגולים והם קטנים יותר- כמות השמן במרק קטנה אף היא.

• אם האוכל או הרוטב משאירים מתחתם שלולית של שמן- סימן שהדג או העוף טוגנו ונמרחו ביד נדיבה.

• כאשר מכינים סלט עם רוטב מומלץ לבקש מהמארחים להגיש את הרוטב בנפרד. כמות השומן שבו יכולה להרוס את כל הבריאות שבסלט וגם את כל הדיאטה שלכם...

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בריאות