קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
רכיבים
- 500 גרם בקלה / קרפיון, טחון
- 2 בצלים, מגורדים דק
- 1 גזר, מגורד
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- 3 ביצים
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזליה קצוצה
- 2 פרוסות לחם (לא טרי), מושרות במים וסחוטות היטב
לרוטב:
- 2 כוסות קוביות עגבניות
- 2 גמבות, קצוצות דק
- 10 שיני שום, פרוסות
- 5 כפות שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
1. בקערה גדולה, לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות,מכסים ומניחים בצד לחצי שעה.
הכנת הרוטב:
2. בסיר סוטאז' נמוך ורחב מחממים את השמן, ומטגנים את השום במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות והפלפלים ומערבבים כל הזמן יחד, עד שמעט מכמות הנוזלים מתאדה.
3. מוסיפים את תבלינים ורסק העגבניות, יוצקים מעל את המים ומבשלים במשך 3 דקות.
4. יוצרים כדורים מעיסת הקציצות ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35 דקות. מגישים מיד, חם.