כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי

בימי ילדותנו, אמנו היקרה השכימה קום וטיגנה קציצות דגים שמילאו את הבית בריח משכר שהתקשינו להישאר אדישים אליו. הן מזינות, טעימות, קלות להכנה ומבחינתנו ראויות להיקרא "המאכל הלאומי" (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם בקלה / קרפיון, טחון
  • 2 בצלים, מגורדים דק
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 ביצים
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזליה קצוצה
  • 2 פרוסות לחם (לא טרי), מושרות במים וסחוטות היטב

לרוטב:

  • 2 כוסות קוביות עגבניות
  • 2 גמבות, קצוצות דק
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:
1. בקערה גדולה, לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות,מכסים ומניחים בצד לחצי שעה.

הכנת הרוטב:
2. בסיר סוטאז' נמוך ורחב מחממים את השמן, ומטגנים את השום במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות והפלפלים ומערבבים כל הזמן יחד, עד שמעט מכמות הנוזלים מתאדה.

3. מוסיפים את תבלינים ורסק העגבניות, יוצקים מעל את המים ומבשלים במשך 3 דקות.

4. יוצרים כדורים מעיסת הקציצות ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35 דקות. מגישים מיד, חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
דגים